Het familiegroepsplan, weet jij er al van?

Het familiegroepsplan, weet jij er al van?

Sinds 2015 hebben ouders en jeugdigen recht op het maken van een eigen hulpplan, samen met familie en andere bekenden, voor hulpverleners dat doen. Zo’n plan bevat vaak een combinatie van eigen oplossingen en oplossingen in samenwerking met hulpverleners. Doordat meer mensen meedenken, is het draagvlak groot en is er veelal meer steun bij de uitvoering.

Het familiegroepsplan is er dus al enkele jaren, maar veel ouders en jeugdigen die te maken krijgen met jeugdhulp of jeugdbescherming kennen de mogelijkheid niet. Ook is niet altijd helder wat het nou echt inhoudt en wat de voordelen zijn.

Kringwijs geeft voorlichting en informatie over het familiegroepsplan aan ouders, leerkrachten en anderen die met kinderen en jongeren werken. Ook ondersteunt de organisatie ambtenaren, hulpverleners en andere professionals in het sociaal domein in het implementeren van het familiegroepsplan in de dagelijkse praktijk.

Speciaal voor ouders is er een folder ontwikkeld met informatie over en mogelijkheden van het familiegroepsplan: Folder familiegroepsplan.