Op wijkexpeditie

Hoe geven we samen de stad vorm waar jongeren veilig, gezond en met plezier kunnen opgroeien?

Veilig en gezond opgroeien vraagt iets van onze samenleving. Niet alleen van ouders en scholen, maar van ons allemaal. Maar hoe geven we daar vorm aan? Wat willen en kunnen wijkbewoners daarin betekenen? De OBA en Kringwijs gaan op expeditie met jeugd, ouders, scholen en wijkbewoners. Doe en ontdek ook mee op donderdag 16 november 2017.

Wijkexpeditie
In het eerste deel ontdekt de zaal een programma vol verrassende ambities en aanpakken. Hoe geven we de stad vorm waar jongeren veilig, gezond en met plezier kunnen opgroeien? OBA en Kringwijs laten voorbeelden zien en dagen iedereen uit om mee te denken.

Theatervoorstelling Road Trippin’
In het tweede deel is de voorstelling Road Trippin’ van theatergroep The Passengers te zien. Hierbij is ook een aantal klassen aanwezig. Road Trippin’ laat vier jongeren zien die hun reis naar volwassenheid beleven. Zo wordt Aisha gepest vanwege haar huidskleur, worstelt Tim met zijn seksuele geaardheid, kan Alice de verleiding van drank en drugs niet weerstaan en heeft de populaire Mo een vader die altijd dronken is. Na afloop praten leerlingen, de acteurs en de regisseur na over hun gedachten en gevoelens bij de thema’s. De voorstelling maakt concreet hoe OBA en Kringwijs met de samenleving aan de slag zijn.

Praktische informatie
Locatie: OBA Theater in de Centrale OBA, 7e etage.
Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.
Aanvang: 12.30 uur ontvangst, 13.00 uur eerste deel programma, 15.00 uur theatervoorstelling.

Deelname is gratis, inschrijven is noodzakelijk i.v.m. het beschikbare aantal plaatsen.